Ontdek onze verrukkelijke verse mango kokos thee, een exotische blend die je smaakpapillen betovert! Onze hoogwaardige thee combineert sappige mango met romige kokos voor een verfrissende en tropische ervaring. Geniet van de zoete aroma's en de weldaad van deze heerlijke infusie, perfect om te ontspannen of te genieten van een verkwikkende pauze. Proef de weelde van verse mango en kokos in elke slok van deze heerlijke thee!

Wat is er gezond aan Groene Thee Mango Kokos

Mango kokos groene thee combineert de voordelen van groene thee met de smaken en mogelijke voedingsstoffen van mango en kokosnoot. Hier zijn enkele gezondheidsaspecten van deze thee:

 1. Antioxidanten: Groene thee zelf is rijk aan antioxidanten, zoals catechines, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en celbeschadiging verminderen. Mango voegt ook antioxidanten toe, zoals vitamine C en bèta-caroteen, die de immuniteit kunnen versterken.

 2. Stofwisseling en gewichtsbeheersing: Groene thee staat erom bekend dat het de stofwisseling kan stimuleren, waardoor het gunstig kan zijn voor gewichtsbeheersing. De combinatie met mango kan deze voordelen versterken vanwege de aanwezige voedingsvezels en vitamines.

 3. Immuunsysteemversterking: Mango bevat vitamine C en andere antioxidanten die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Dit, gecombineerd met de algehele gezondheidsvoordelen van groene thee, kan helpen bij het handhaven van een gezond immuunsysteem.

 4. Hydratatie en elektrolyten: Kokosnoot kan elektrolyten leveren en helpen bij hydratatie, wat vooral gunstig is bij warm weer of na lichamelijke activiteit.

 5. Smaak en genot: Hoewel dit niet direct een gezondheidsvoordeel is, kan het genieten van een heerlijke kop mango kokos groene thee bijdragen aan het welzijn door ontspanning en het verminderen van stress.

Zoals met veel voedingsmiddelen en dranken, is het belangrijk om te matigen en aandacht te besteden aan toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen die soms aan dergelijke theeën worden toegevoegd. Over het algemeen kan het drinken van mango kokos groene thee een lekkere en gezonde toevoeging zijn aan je dagelijkse routine, met een combinatie van voordelen van groene thee, mango en kokosnoot.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

Zijn er specifieke gezondheidsvoordelen verbonden aan deze thee door de aanwezigheid van mango en kokos?

Mango bevat vitamine C en antioxidanten, terwijl kokosnoot gezonde vetten en mineralen biedt. Samen met groene thee kunnen ze bijdragen aan een gezonde levensstijl.

 

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

Hebben jullie biologisch afbreekbare zakjes

We werken met verschillende soorten theezakjes, precies volgens uw voorkeuren. Bovendien hebben we volledig afbreekbare zakjes ontwikkeld die in Nederland worden geproduceerd. Aarzel niet om ons een e-mail te sturen met uw wensen: info@wagemakerskoffie.nl. We kijken ernaar uit van u te horen!

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 nl

Welke smaken verse thee hebben jullie?

Online hebben we een zeer diverse selectie beschikbaar. U kunt maar liefst 9 unieke smaken vinden, variërend van Earl Grey tot groene thee en heerlijke limited edition verse thee. De opties zijn werkelijk eindeloos. Als u echter een andere smaak thee in ons assortiment zou willen zien, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 .

Wat is het verschil tussen zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong thee?

Het belangrijkste verschil tussen zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong thee ligt in de verwerking van de theebladeren en het oxidatieniveau:

 1. Zwarte thee:

  • Zwarte thee is volledig geoxideerd, wat betekent dat de theebladeren worden blootgesteld aan lucht om enzymatische reacties te bevorderen die leiden tot oxidatie.
  • Deze oxidatie resulteert in donkere bladeren en een rijke, robuuste smaak.
  • Zwarte thee heeft een hoger cafeïnegehalte in vergelijking met andere theesoorten.
  • Bekende soorten zwarte thee zijn onder andere Earl Grey, Darjeeling, en English Breakfast.
 2. Groene thee:

  • Groene thee ondergaat minimale oxidatie. De bladeren worden verhit om oxidatie te voorkomen.
  • Hierdoor behouden de bladeren hun groene kleur en bevatten ze meer antioxidanten en polyfenolen.
  • Groene thee heeft over het algemeen een lichtere smaak en een lager cafeïnegehalte dan zwarte thee.
  • Populaire varianten zijn onder andere Sencha, Matcha en Gunpowder.
 3. Witte thee:

  • Witte thee ondergaat ook minimale oxidatie, vergelijkbaar met groene thee, maar de bladeren worden geplukt voordat ze volledig ontwikkeld zijn.
  • Dit resulteert in delicate, zachte bladeren en een subtiele, zoete smaak.
  • Witte thee heeft over het algemeen minder cafeïne dan groene of zwarte thee.
  • Silver Needle en White Peony zijn enkele voorbeelden van witte thee.
 4. Oolong thee:

  • Oolong thee bevindt zich ergens tussen zwarte en groene thee in wat betreft oxidatie. Het varieert van licht tot gedeeltelijk geoxideerd.
  • Hierdoor kunnen oolongtheeën een breed scala aan smaken hebben, van licht en bloemig tot donker en rokerig.
  • Het cafeïnegehalte kan ook variëren, afhankelijk van het oxidatieniveau.
  • Beroemde soorten oolong thee zijn Tie Guan Yin en Da Hong Pao.

Het smaakprofiel, het aroma en het cafeïnegehalte van deze theeën variëren dus sterk, en uw persoonlijke voorkeur zal afhangen van welke smaakkenmerken u het meest waardeert. Het is de moeite waard om verschillende soorten thee te proberen om te ontdekken welke het beste bij uw smaak past.

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hoe wordt thee gemaakt?

Thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis-plant, en het productieproces varieert afhankelijk van het type thee dat wordt geproduceerd. Hier is een algemeen overzicht van hoe thee wordt gemaakt:

 1. Plukken:

  • Het productieproces begint met het plukken van theebladeren. De plukmethode kan variëren, maar de meeste theebladeren worden met de hand geplukt, hoewel sommige machinale plukmethoden worden gebruikt.
 2. Verwelken:

  • Na het plukken worden de theebladeren op grote rekken gelegd om te verwelken. Dit proces verwijdert overtollig vocht uit de bladeren en maakt ze flexibeler.
 3. Rollen:

  • De verwelkte bladeren worden vervolgens gerold om de celwanden te breken en enzymatische reacties op gang te brengen. Dit proces is cruciaal voor de ontwikkeling van de smaak en aroma van de thee.
 4. Oxidatie:

  • Afhankelijk van het gewenste eindproduct wordt de theebladeren al dan niet geoxideerd.
  • Voor zwarte thee worden de bladeren volledig geoxideerd door ze in de lucht te laten liggen, wat resulteert in donkere bladeren en een rijke smaak.
  • Groene thee en witte thee ondergaan minimale oxidatie, meestal door verhitting (stomen of drogen) om oxidatie te voorkomen.
  • Oolong thee bevindt zich ergens tussen groene en zwarte thee in, met variabele oxidatiegraden.
 5. Drogen:

  • Nadat de theebladeren de gewenste oxidatiegraad hebben bereikt, worden ze gedroogd om verdere oxidatie te stoppen en het vochtgehalte te verminderen.
 6. Sorteren en zeven:

  • De gedroogde theebladeren worden gesorteerd op grootte en kwaliteit. Kleine stukjes kunnen worden gebruikt voor theezakjes, terwijl grotere, hele bladeren vaak worden verkocht als losse thee.
  • Zeefmachines worden gebruikt om de theebladeren te scheiden van eventuele stengels en puin.
 7. Verpakken:

  • De afgewerkte thee wordt verpakt in bulk, theezakjes of andere verpakkingen om naar consumenten over de hele wereld te worden verzonden.

Dit is een basisoverzicht van het proces voor het maken van thee. Het specifieke proces kan variëren afhankelijk van het type thee en de regionale tradities. Elke stap in dit proces heeft invloed op de uiteindelijke smaak, kleur en aroma van de thee, en vakmensen in de theeproductie beheersen deze stappen om verschillende soorten thee te produceren met unieke smaakprofielen.

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van thee?

Sophie&Philou 

 

Thee, met name groene thee, staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen van het regelmatig drinken van thee:

 1. Antioxidanten: Thee bevat natuurlijke antioxidanten, zoals catechinen (vooral in groene thee), die vrije radicalen in het lichaam neutraliseren en zo celbeschadiging helpen voorkomen.

 2. Verbeterde hartgezondheid: Onderzoek suggereert dat het drinken van thee, met name groene thee, kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

 3. Gewichtsbeheersing: Sommige studies suggereren dat de cafeïne en catechinen in groene thee het metabolisme kunnen stimuleren en het lichaam kunnen helpen meer vet te verbranden, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies en gewichtsbeheersing.

 4. Verbeterde mentale alertheid: Thee bevat cafeïne, zij het in kleinere hoeveelheden dan koffie. Matige cafeïneconsumptie kan helpen de alertheid en concentratie te verbeteren zonder de extreme schommelingen in energie die soms gepaard gaan met koffie.

 5. Diabetesbeheersing: Er is enig bewijs dat thee, met name groene thee, kan helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en insulineresistentie te verminderen, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes type 2.

 6. Verminderd risico op bepaalde kankers: Hoewel verder onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat het regelmatig drinken van thee het risico op bepaalde soorten kanker, zoals borst-, prostaat- en darmkanker, kan verminderen vanwege de antioxidanten en andere verbindingen in thee.

 7. Verbeterde spijsvertering: Kruideninfusies zoals kamillethee kunnen helpen bij maagklachten en spijsverteringsproblemen.

 8. Sterkere botten: Thee, met name groene thee, bevat flavonoïden die de botgezondheid kunnen ondersteunen en het risico op osteoporose kunnen verminderen.

 9. Huidgezondheid: De antioxidanten in thee kunnen de huid helpen beschermen tegen schade door UV-straling en vroegtijdige veroudering verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte gezondheidsvoordelen van thee afhankelijk zijn van factoren zoals de soort thee, de bereidingswijze en de individuele gezondheidstoestand. Ook moet thee in de context van een gezonde levensstijl worden genoten, inclusief een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het is raadzaam om met een gezondheidsdeskundige te praten als u specifieke gezondheidsvragen hebt met betrekking tot theeconsumptie.

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hoe lang moet je thee trekken voor de beste smaak?

De trektijd voor thee varieert afhankelijk van het type thee dat je zet, je persoonlijke smaakvoorkeur en de temperatuur van het water. Over het algemeen geldt dat de trektijd van invloed is op de smaak en sterkte van de thee. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 1. Zwarte thee: Meestal wordt zwarte thee getrokken voor 3 tot 5 minuten. Als je van een sterkere smaak houdt, kun je de trektijd verlengen, maar pas op dat de thee niet te bitter wordt.

 2. Groene thee: Groene thee heeft een kortere trektijd nodig om bitterheid te voorkomen. Meestal wordt groene thee getrokken voor 1 tot 3 minuten. Sommige delicate groene theesoorten, zoals sencha, kunnen zelfs nog korter trekken, bijvoorbeeld slechts 30 seconden tot 1 minuut.

 3. Witte thee: Witte thee heeft over het algemeen een trektijd van 2 tot 5 minuten nodig. Het is minder gevoelig voor bitterheid dan groene thee, maar je kunt de trektijd aanpassen aan je smaak.

 4. Oolong thee: De trektijd voor oolong thee varieert sterk, afhankelijk van het type oolong en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen varieert dit tussen 2 en 5 minuten, maar sommige oolongtheeën kunnen langer trekken voor een diepere smaak.

 5. Kruidenthee en infusies: Kruidenthee en infusies kunnen over het algemeen langer trekken, meestal 5 tot 7 minuten, omdat ze niet zo snel bitter worden als thee gemaakt van Camellia sinensis-bladeren. De trektijd kan variëren afhankelijk van de kruiden en ingrediënten die worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat deze tijden slechts richtlijnen zijn en dat je de trektijd kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Als de thee te sterk of te zwak smaakt, kun je de trektijd in de toekomst aanpassen. De watertemperatuur is ook van invloed op de smaak, dus zorg ervoor dat je de juiste temperatuur gebruikt voor het type thee dat je zet (bijvoorbeeld kokend water voor zwarte thee, maar koeler water rond 80-85°C voor groene thee). Experimenteer met de trektijd en de watertemperatuur om de perfecte kop thee te vinden die aan jouw smaak voldoet.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Moet ik mijn thee met suiker en melk drinken?

Of je je thee met suiker en melk moet drinken, is geheel afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeur. Thee kan op verschillende manieren worden genoten, en het toevoegen van suiker en melk is een kwestie van individuele keuze. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Zonder suiker en melk: Veel mensen genieten van thee zonder suiker en melk om de pure smaak van de theebladeren te ervaren. Dit is vooral gebruikelijk bij groene thee, witte thee en sommige oolong theeën, waar de subtiele smaken en aroma's belangrijk zijn.

 2. Met suiker: Het toevoegen van suiker kan de bitterheid van de thee verzachten en een zoetere smaak toevoegen. De hoeveelheid suiker die je toevoegt, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een kleine hoeveelheid suiker, terwijl anderen hun thee graag zoeter maken.

 3. Met melk: Het toevoegen van melk aan thee, met name zwarte thee, staat bekend als "milk tea" en is populair in sommige culturen, zoals Groot-Brittannië en India. Melk kan de thee verzachten en een romige textuur toevoegen. Het is belangrijk om op te merken dat de volgorde van toevoegen van melk en thee een rol kan spelen in de smaak en textuur, met sommige mensen die de voorkeur geven aan melk toevoegen voor het schenken van thee en anderen die het achteraf doen.

 4. Met andere smaakstoffen: Naast suiker en melk kun je ook andere smaakstoffen aan je thee toevoegen, zoals honing, citroen, gember, munt of kruiden, afhankelijk van je smaakvoorkeur.

Het belangrijkste is om je thee te drinken zoals jij het lekker vindt. Er zijn geen harde regels als het gaat om het toevoegen van suiker en melk aan thee. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek wat het beste bij jou past. Thee is een veelzijdige drank die op talloze manieren kan worden bereid en genoten, dus geniet ervan op de manier die voor jou het meest bevredigend is.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hebben jullie thee oplossingen voor bedrijven?

Zeker weten, we hebben zelfs een bijzonder assortiment! We bieden een volledig ontwerp voor uw pantry, inclusief prachtige theedozen, theecontainers en schitterend behang, waardoor het voelt alsof u zich in een theetuin bevindt.

Pantry op school:

Bent u op zoek naar een vernieuwende theepresentatie op school? Als u op zoek bent naar iets unieks, laat het ons dan weten. We presenteren de meest schitterende theemogelijkheden. Bovendien voorzien we u van onafhankelijk advies. We blijven doorgaan totdat u tevreden bent met de gekozen theepresentatie.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Welke thee bevat de meeste cafeïne?

Zwarte thee bevat over het algemeen de meeste cafeïne in vergelijking met andere soorten thee. Het exacte cafeïnegehalte kan variëren afhankelijk van factoren zoals de theevariëteit, de groeiomstandigheden van de theeplant, de verwerkingsmethode en de brouwmethode. Over het algemeen bevat zwarte thee echter meer cafeïne dan groene thee, witte thee en oolong thee.

Gemiddeld bevat een kopje zwarte thee (ongeveer 240 ml) ongeveer 40-70 milligram cafeïne. Dit is nog steeds aanzienlijk minder cafeïne dan een kopje koffie, dat meestal tussen 95 en 200 milligram cafeïne bevat, afhankelijk van de bereidingswijze.

Het is belangrijk op te merken dat de cafeïnegehaltes enigszins kunnen variëren tussen verschillende merken en soorten zwarte thee, dus als je specifieke informatie wilt over het cafeïnegehalte van een bepaalde thee, kun je de verpakking raadplegen of contact opnemen met de fabrikant.

Als je gevoelig bent voor cafeïne of de cafeïne-inname wilt beperken, kun je overwegen om thee met een lager cafeïnegehalte te kiezen, zoals groene thee of kruidenthee. Ook kun je de trektijd verkorten, aangezien een kortere trektijd doorgaans resulteert in minder cafeïne in de bereide thee.

Wat is het verschil tussen losse thee en theezakjes?

Losse thee en theezakjes zijn twee veelvoorkomende vormen van theeconsumptie, en ze hebben enkele belangrijke verschillen:

 1. Kwaliteit van thee:

  • Losse thee wordt meestal beschouwd als van hogere kwaliteit dan thee in theezakjes. Dit komt omdat losse thee meestal grotere theebladeren bevat die meer ruimte hebben om te ademen en hun smaak en aroma vrij te geven. Theezakjes bevatten vaak fijnere theebladeren, stof en gruis.
 2. Smaak en aroma:

  • Vanwege de grotere bladeren en betere luchtcirculatie in losse thee, kan het resulterende brouwsel vaak een rijkere, complexere smaak en een meer uitgesproken aroma hebben dan thee uit theezakjes.
 3. Gemak:

  • Theezakjes zijn handiger in gebruik en opruimen, vooral als je onderweg bent. Ze zijn vooraf geportioneerd en vereisen geen theezeef of infuser om te zetten. Losse thee kan enige extra apparatuur en voorbereidingstijd vergen.
 4. Variëteit en keuze:

  • Losse thee biedt doorgaans een breder scala aan theesoorten, blends en smaken om uit te kiezen. Je hebt meer controle over de hoeveelheid thee die je gebruikt en kunt mixen en matchen om je eigen smaak te creëren.
  • Theezakjes zijn meestal beperkt tot de populairste theesoorten en -smaken.
 5. Prijs:

  • Over het algemeen is losse thee vaak duurder dan thee in theezakjes van vergelijkbare kwaliteit. Dit komt doordat losse thee meestal hoogwaardiger bladeren bevat.
 6. Milieu:

  • Theezakjes kunnen soms microplastics bevatten als gevolg van de materialen waaruit de zakjes zijn gemaakt. Bovendien zijn sommige theezakjes niet biologisch afbreekbaar. Losse thee genereert doorgaans minder afval en heeft een kleinere milieu-impact.

Hoewel losse thee over het algemeen als van hogere kwaliteit wordt beschouwd, betekent dit niet dat thee uit theezakjes per definitie slecht is. Er zijn veel theezakjes van goede kwaliteit beschikbaar, en ze zijn handig voor snelle theevoorbereiding. De keuze tussen losse thee en theezakjes hangt af van je persoonlijke voorkeur, de beschikbaarheid en het gemak dat je zoekt bij het zetten van thee.

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hoe bewaar ik thee op de juiste manier?

Het correct bewaren van thee is belangrijk om de smaak en versheid van de thee te behouden. Hier zijn enkele richtlijnen voor het bewaren van thee op de juiste manier:

 1. Luchtdichte container: Bewaar thee in een luchtdichte container om te voorkomen dat lucht, vocht, geuren en licht de thee aantasten. Glazen, metalen of keramische potten met goed sluitende deksels zijn geschikte opties.

 2. Donkere en koele plaats: Bewaar de thee op een donkere en koele plaats, weg van direct zonlicht, warmtebronnen en vocht. Thee kan geuren en smaken absorberen, dus houd het uit de buurt van kruiden, specerijen en andere sterk ruikende stoffen.

 3. Vermijd vocht: Thee is gevoelig voor vocht, dus zorg ervoor dat de bewaarcontainer volledig droog is voordat je de thee erin plaatst. Je kunt ook vochtabsorberende zakjes of silicagelzakjes in de container plaatsen om vocht te verminderen.

 4. Gebruik speciale theeopslagzakken: Als je losse thee koopt, kunnen speciale theeopslagzakken met een luchtdichte sluiting handig zijn. Deze zakken zijn meestal gemaakt van folie of ander materiaal dat licht en lucht buiten houdt.

 5. Aparte opslag voor verschillende theeën: Als je verschillende soorten thee hebt, bewaar ze dan apart of in afzonderlijke containers om te voorkomen dat de smaken zich vermengen.

 6. Houd rekening met de houdbaarheidsdatum: Thee heeft een houdbaarheidsdatum, vooral als het is gearomatiseerd of gekruid. Probeer thee binnen een jaar tot anderhalf jaar na aankoop te consumeren voor optimale smaak.

 7. Gebruik een theeplank: Als je een fervent theedrinker bent, kan een speciale theeplank of theekist handig zijn om je theevoorraad te organiseren en te bewaren.

Het correct bewaren van thee is essentieel om de smaak en kwaliteit te behouden. Volg deze richtlijnen en je kunt langer genieten van je favoriete thee zonder verlies van smaak of aroma.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Welke soorten thee zijn er naast de standaardtheesoorten?

Naast de standaardtheesoorten zoals zwarte thee, groene thee, witte thee en oolong thee, zijn er tal van andere theevarianten en infusies beschikbaar die worden gemaakt van verschillende planten, kruiden en specerijen. Hier zijn enkele voorbeelden van andere soorten thee en infusies:

 1. Kruideninfusies:

  • Kamillethee: Gemaakt van gedroogde kamillebloemen, staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen.
  • Pepermuntthee: Gemaakt van gedroogde muntblaadjes, heeft een verfrissende smaak en kan helpen bij de spijsvertering.
  • Hibiscusthee: Gemaakt van gedroogde hibiscusbloemen, heeft een heldere, rode kleur en een licht zurige smaak.
  • Rooibos: Gemaakt van de bladeren van de rooibosstruik uit Zuid-Afrika, is cafeïnevrij en heeft een milde, zoete smaak.
  • Gemberthee: Gemaakt van verse of gedroogde gemberwortel, heeft een pittige smaak en kan helpen bij de spijsvertering en verkoudheid.
 2. Kruidenthee:

  • Kamillethee: Hoewel het vaak wordt beschouwd als een kruideninfusie, wordt kamillethee soms ook als kruidenthee geclassificeerd.
  • Saliethee: Gemaakt van gedroogde salieblaadjes, heeft een aardse smaak en wordt soms gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen.
  • Lavendelthee: Gemaakt van gedroogde lavendelbloemen, heeft een ontspannende en licht bloemige smaak.
 3. Bloementhee:

  • Jasmijnthee: Gemaakt door groene theebladeren te aromatiseren met jasmijnbloemen, heeft een delicate bloemige geur en smaak.
  • Chrysantenthee: Gemaakt van gedroogde chrysantenbloemen, heeft een lichte en bloemige smaak.
 4. Vruchtenthee:

  • Appelthee: Gemaakt van gedroogde appelstukjes, heeft een zoete en fruitige smaak.
  • Bessenthee: Gemaakt van gedroogde bessen zoals bosbessen, frambozen of aardbeien, heeft een natuurlijke zoetheid en fruitige smaak.
 5. Specerijenthee:

  • Chai-thee: Gemaakt van zwarte thee en specerijen zoals kaneel, kardemom, kruidnagel en gember, heeft een rijke en kruidige smaak.
 6. Gefermenteerde thee:

  • Kombucha: Een gefermenteerde thee die bekend staat om zijn probiotische eigenschappen en licht bruisende smaak.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele theevarianten en infusies die beschikbaar zijn. De keuze is vaak afhankelijk van je persoonlijke smaak en eventuele gezondheidsdoelen. Het kan leuk zijn om verschillende soorten thee uit te proberen en te ontdekken welke het beste bij jou past.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Zijn er specifieke rituelen of gebruiken rond het drinken van thee in verschillende culturen?

Ja, thee heeft een rijke geschiedenis en is diep geworteld in verschillende culturen over de hele wereld, en daarom zijn er veel specifieke rituelen en gebruiken rond het drinken van thee in verschillende culturen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Chinese thee ceremonie: China heeft een lange geschiedenis van theeceremonies, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het zetten en serveren van thee. De Gongfu Cha-ceremonie is een van de bekendste, waarbij theebladeren in kleine potten worden gezet en kort worden gebrouwen om de smaaklagen te verkennen.

 2. Japanse thee ceremonie: In Japan is de traditionele theeceremonie bekend als "chanoyu" of "sado." Deze ceremonie draait niet alleen om het drinken van thee, maar ook om esthetiek en etiquette. Groene thee, zoals matcha, wordt gebruikt in deze ceremonie.

 3. Britse afternoon tea: In het Verenigd Koninkrijk is afternoon tea een traditie waarbij thee wordt geserveerd met kleine sandwiches, scones en zoete lekkernijen. Het is een sociaal evenement dat vaak in de namiddag wordt genoten.

 4. Russische samovar-theeceremonie: In Rusland is thee een belangrijk onderdeel van de cultuur. De Russische samovar, een traditionele theeketel, speelt een centrale rol in de theeceremonie. Thee wordt vaak geserveerd met jam en zoete lekkernijen.

 5. Mongoolse melkthee: In Mongolië is melkthee populair. Traditionele Mongoolse melkthee wordt gemaakt met melk, zout en thee en wordt vaak geserveerd in kommetjes.

 6. Marokkaanse muntthee: In Marokko is muntthee een veel voorkomende drank. Het wordt bereid met groene thee, verse muntblaadjes en suiker. Het schenken van de thee gebeurt op een speciale manier om schuim te creëren.

 7. Indiase chai ceremonie: Chai is de traditionele thee in India. Het wordt vaak bereid met zwarte thee, melk, suiker en specerijen zoals kardemom en gember. Chai wordt in heel India op verschillende manieren gemaakt en gedronken.

 8. Turkse thee traditie: In Turkije wordt zwarte thee vaak geserveerd in kleine glazen zonder melk. Het wordt sterk gebrouwen en geserveerd met suiker en soms een schijfje citroen.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van de vele theeceremonies en -tradities die wereldwijd bestaan. Elk heeft zijn eigen specifieke rituelen, etiquette en betekenissen, en ze bieden een diepgaand inzicht in de culturele waarden en gewoonten van de betreffende samenlevingen. Het drinken van thee gaat vaak verder dan alleen het consumeren van een drankje; het is een sociale, culturele en soms zelfs spirituele ervaring.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hoe lang moet ik deze thee laten trekken voor de beste smaak?

Antwoord: Voor optimale smaak adviseren we om de thee 2-3 minuten te laten trekken in water dat net van de kook af is. Maar dit kan naar persoonlijke voorkeur worden aangepast.

 

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

Kan ik thee gebruiken voor koken en bakken?

Ja, thee kan worden gebruikt als ingrediënt bij het koken en bakken om unieke smaken en aroma's aan je gerechten toe te voegen. Hier zijn enkele manieren waarop thee kan worden gebruikt in de keuken:

 1. Thee-infusies: Je kunt theebladeren of -zakjes laten trekken in warme vloeistoffen zoals water, melk of room om een theearoma aan je gerechten toe te voegen. Bijvoorbeeld, het infunderen van zwarte thee in melk kan worden gebruikt voor thee-ijs, panna cotta of desserts.

 2. Marineren: Je kunt thee gebruiken om vlees, vis of tofu te marineren voordat je ze kookt. Thee voegt niet alleen smaak toe, maar kan ook helpen om de textuur van het voedsel te verzachten.

 3. Thee als kruidenmix: Thee kan worden gemengd met kruiden en specerijen om een smaakvolle kruidenmix te creëren die je kunt gebruiken als wrijfmiddel voor vlees, vis of groenten.

 4. Thee als smaakmaker: Je kunt theeblaadjes of gemalen theebladeren toevoegen aan recepten voor soepen, stoofschotels, sauzen, en zelfs desserts zoals ijs en gebak om een subtiele theesmaak te geven.

 5. Thee als rookelement: Thee kan worden gebruikt als rookelement bij het roken van voedsel. Bijvoorbeeld, gerookte theeblaadjes kunnen worden gebruikt om een delicate theesmaak aan gerookte gerechten te geven.

 6. Thee in desserts: Thee kan worden gebruikt in desserts zoals thee-ijs, thee-sorbets, thee-custards en theegebakjes om een unieke smaakdimensie toe te voegen.

Populaire theevarianten om te gebruiken bij het koken en bakken zijn onder andere Earl Grey (met bergamot), groene thee, jasmijnthee, chai-thee en kruideninfusies zoals munt en kamille. Het is belangrijk om de sterkte van de theesmaak te testen en aan te passen aan je persoonlijke voorkeur, omdat thee in gerechten vaak subtiel kan zijn. Experimenteer en ontdek de vele creatieve manieren waarop thee je culinaire creaties kan verrijken.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Kan ik deze thee zowel warm als koud drinken voor verschillende smaken?

Absoluut! Deze thee smaakt zowel warm als koud voortreffelijk. Probeer het eens als ijsthee voor een verfrissende twist.

Bekijk hier onze recepten

 

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

 

Zitten er echte stukjes mango en kokos in de thee?

  Antwoord: Onze thee bevat stukjes gedroogde mango en kokosnoot, wat bijdraagt aan de heerlijke smaakervaring.

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

Wat zijn enkele populaire theemerken en -soorten?

Er zijn veel populaire theemerken en -soorten over de hele wereld, en de keuze is vaak afhankelijk van persoonlijke smaakvoorkeuren. Hier zijn enkele bekende theemerken en enkele van hun populaire theesoorten:

 1. Sophie&Philou: De lekkerste thee ter wereld in onze ogen vernoemnd naar de zusje Nova (Sophie) & Yuna (Philou)
 2. Twinings: Een van 's werelds oudste theemerken, bekend om een breed scala aan theesoorten, waaronder Earl Grey, English Breakfast en verschillende soorten groene thee.

 3. Lipton: Een wereldwijd bekend merk dat een verscheidenheid aan zwarte, groene en kruidentheeën produceert, zoals Lipton Yellow Label, Lipton Green Tea en Lipton Herbal Infusions.

 4. Tazo: Een merk dat bekend staat om zijn diverse en smaakvolle theesoorten, zoals Tazo Zen, Awake English Breakfast en Passion.

 5. Celestial Seasonings: Dit Amerikaanse merk is gespecialiseerd in kruidentheeën en kruideninfusies, waaronder Sleepytime, Peppermint, en Chamomile.

 6. Harney & Sons: Een merk dat hoogwaardige theeën produceert, waaronder Darjeeling, Earl Grey Supreme en Paris (een zwarte thee met bergamot en vanille).

 7. Bigelow: Bigelow biedt een breed scala aan theeën, waaronder Constant Comment (een zwarte thee met kruidige smaak), Green Tea with Lemon, en Peppermint Bark.

 8. PG Tips: Een Brits merk dat bekend staat om zijn sterke zwarte thee en kenmerkende "pyramid bags."

 9. Yorkshire Tea: Nog een Brits merk, geliefd om zijn Yorkshire Gold en Yorkshire Red thee.

 10. Numi Organic Tea: Een merk dat biologische en duurzaam geproduceerde theeën aanbiedt, waaronder Jasmine Green, Moroccan Mint, en Rooibos Chai.

 11. Teavana: Hoewel Teavana in 2017 werd overgenomen door Starbucks en de fysieke winkels werden gesloten, blijven Teavana-producten online beschikbaar. Ze stonden bekend om hun losse theeën, zoals White Ayurvedic Chai en Youthberry Wild Orange Blossom.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele theemerken en -soorten die beschikbaar zijn. Elk merk biedt een verscheidenheid aan smaken en variëteiten, van zwarte en groene thee tot kruidentheeën en infusies. Het is leuk om verschillende merken en smaken uit te proberen om te ontdekken welke het beste bij je smaak passen.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Hoe beïnvloedt de waterkwaliteit de smaak van mijn thee?

De kwaliteit van het water dat je gebruikt om thee te zetten, heeft een aanzienlijke invloed op de smaak van de thee. Hier zijn enkele manieren waarop waterkwaliteit de smaak van thee beïnvloedt:

 1. Smaak en geur: Water dat onzuiverheden, zoals chloor, ijzer, of zwavel, bevat, kan een onaangename smaak en geur aan je thee geven. Dit kan de subtiele aroma's en smaken van de thee overstemmen.

 2. Mineralen: Water bevat natuurlijke mineralen, en deze kunnen de smaak van thee versterken of verzachten. Bijvoorbeeld, zacht water met weinig mineralen kan leiden tot een meer delicate en lichtere thee, terwijl hard water met veel mineralen een vollere smaak kan geven.

 3. pH-niveau: Het pH-niveau van water kan de zuurgraad van je thee beïnvloeden. Theebladeren reageren anders op water met verschillende pH-niveaus, wat kan leiden tot variaties in smaak. De ideale pH voor thee ligt meestal rond de 7 (neutraal).

 4. Temperatuur: De temperatuur van het water bij het zetten van thee is cruciaal voor het onttrekken van smaken uit de theebladeren. Verschillende theesoorten vereisen verschillende watertemperaturen. Hard water kan moeilijker op de gewenste temperatuur te brengen zijn.

 5. Zuiverheid: Zuiver water, bij voorkeur gefilterd of bronwater, is ideaal voor het zetten van thee. Onzuiverheden zoals metalen, sedimenten en verontreinigingen kunnen de smaak van je thee aantasten.

Om de waterkwaliteit te optimaliseren voor het zetten van thee, kun je overwegen om gefilterd water te gebruiken. Een eenvoudig waterfilter kan chloor en onzuiverheden verwijderen. Zorg er ook voor dat je water van de juiste temperatuur gebruikt, afhankelijk van het type thee dat je zet (bijvoorbeeld kokend water voor zwarte thee, maar koeler water rond 80-85°C voor groene thee). Het experimenteren met verschillende waterbronnen en -filters kan helpen om de perfecte kop thee te bereiden die aan je smaak voldoet.

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Wat zijn tisanes en kruideninfusies en hoe verschillen ze van thee?

Tisanes en kruideninfusies zijn dranken die worden gemaakt van planten, kruiden, bloemen of andere natuurlijke ingrediënten, maar ze verschillen van thee omdat ze niet afkomstig zijn van de theeplant Camellia sinensis. In tegenstelling tot thee, bevatten tisanes en kruideninfusies meestal geen cafeïne, tenzij ze opzettelijk cafeïnehoudende ingrediënten bevatten, zoals sommige kruidentheeën. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van tisanes en kruideninfusies en hoe ze zich onderscheiden van thee:

Tisanes:

 1. Cafeïnevrij: Tisanes zijn van nature cafeïnevrij omdat ze niet afkomstig zijn van de theeplant. Dit maakt ze een populaire keuze voor mensen die cafeïne willen vermijden.

 2. Plantaardige ingrediënten: Tisanes worden gemaakt van verschillende plantaardige ingrediënten, zoals kruiden, bloemen, vruchten, wortels, schors, en zaden. Populaire voorbeelden zijn kamille, munt, hibiscus, rooibos en gemberthee.

 3. Gezondheidsvoordelen: Tisanes kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Bijvoorbeeld, kamillethee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, terwijl gemberthee kan helpen bij de spijsvertering.

 4. Aromatisch en smaakvol: Tisanes hebben vaak een breed scala aan smaken en aroma's, en ze kunnen variëren van zoet en fruitig tot kruidig en aards.

Kruideninfusies:

 1. Kruidige en aromatische dranken: Kruideninfusies worden gemaakt door kruiden en specerijen te laten trekken in heet water. Ze kunnen worden gebruikt als dranken op zichzelf of als ingrediënten in cocktails, soepen en sauzen.

 2. Variëteit van smaken: Kruideninfusies kunnen een breed scala aan smaken bieden, afhankelijk van de gebruikte kruiden en specerijen. Populaire voorbeelden zijn pepermuntinfusie, kaneelinfusie en lavendelinfusie.

 3. Gezondheidsvoordelen: Veel kruiden staan bekend om hun mogelijke gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld, pepermuntinfusie kan helpen bij het verlichten van maagklachten, terwijl kamille-infusie kan helpen bij het verminderen van stress.

Hoewel tisanes en kruideninfusies niet technisch gezien thee zijn, worden ze vaak gebruikt als alternatieven voor thee vanwege hun diverse smaken en potentiële gezondheidsvoordelen. Ze zijn ook geschikt voor mensen die cafeïne willen vermijden of op zoek zijn naar smaakvariatie buiten traditionele thee. Het zetten van tisanes en kruideninfusies is vergelijkbaar met het zetten van thee: je laat de ingrediënten trekken in heet water en kunt naar smaak zoeten of op smaak brengen.

 

Heb je vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl

Welke accessoires heb ik nodig om thee te zetten?

Om thee te zetten, heb je niet veel accessoires nodig, maar er zijn enkele handige items die je kunt gebruiken om het zetproces gemakkelijker en aangenamer te maken. Hier zijn enkele veelgebruikte accessoires voor thee:

 1. Waterkoker of theepot: Een waterkoker of een theepot is essentieel om water te koken voor je thee. Sommige waterkokers hebben zelfs verschillende temperatuurinstellingen voor verschillende theesoorten.

 2. Theezeef of thee-ei: Een theezeef of thee-ei is handig om losse theebladeren te houden terwijl ze in het hete water trekken. Je plaatst de thee in het zeefje of thee-ei en laat het in het water hangen.

 3. Theefilterzakjes: Als je geen losse thee wilt gebruiken, kun je theefilterzakjes gebruiken om theebladeren in te doen. Deze zakjes zijn wegwerpbaar en handig.

 4. Theepot met ingebouwde zeef: Sommige theepotten hebben een ingebouwde zeef of infuser, waardoor je losse thee rechtstreeks in de pot kunt doen.

 5. Theekopjes of mokken: Je hebt natuurlijk een kopje of mok nodig om je thee in te schenken en te drinken.

 6. Theetimer: Een timer kan handig zijn om de trektijd van je thee bij te houden en ervoor te zorgen dat je thee niet te sterk wordt.

 7. Theetang of lepel: Een theetang of lepel kan worden gebruikt om theebladeren uit een theepot of theekop te verwijderen.

 8. Theedoek of onderzetter: Deze accessoires zijn handig om eventuele gemorste druppels of lekken op te vangen en je tafel of aanrecht schoon te houden.

 9. Theepotwarmer: Een theepotwarmer is een kaarsachtig apparaat dat onder een theepot wordt geplaatst om de thee warm te houden gedurende langere theesessies.

 10. Theekist of theeplank: Als je een verzameling thee hebt, kan een theekist of theeplank handig zijn om je thee georganiseerd en overzichtelijk te houden.

Deze accessoires zijn handig, maar je kunt ook eenvoudig beginnen met een waterkoker, een theepot, een kopje en een theezeef of theefilterzakjes. Naarmate je meer interesse krijgt in thee, kun je je verzameling accessoires uitbreiden op basis van je behoeften en voorkeuren.

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048 

Is deze thee cafeïnevrij of bevat het wel cafeïne?

Antwoord: Onze mango kokos groene thee bevat cafeïne, omdat het gemaakt is van groene theeblaadjes. Het cafeïnegehalte is echter lager dan bij zwarte thee.

Heeft u vragen over thee of over onze Sophie&Philou-collectie? Stuur dan gerust een e-mail naar info@wagemakerskoffie.nl  of via 0297-308048